Josep Grau

Passió pels vins autèntics

El vi per nosaltres és una religió, ens aixequem amb ell, vivim amb ell i anem a dormir amb ell. Ens impulsa i es converteix en un repte diari apassionant. Ens realitza i ens demostra agraïment al nostra esforç.

Som éssers humans diversos i de diversa procedència amb denominadors comuns: la passió pel vi, respecte per la natura, cerca continua de vins honestos, millors i amb identitat i entusiasme per aquesta feina que el destí ens ha donat.

LA VINYA

La vinya, el gran valor del Priorat

Les nostres vinyes són l´origen del nostre treball, indrets meravellosos que ens parlen de la diversitat de la nostra zona. Cada una d’elles té la seva personalitat única, i és irrepetible. Són un tresor i es converteixen en un repte any rere any. Les cuidem amb un respecte màxim, amb criteris d´ecologia, de biodiversitat i de puresa. Són l’origen de tot i les espectadores dels nostres vins. Ens donen dies de gran plenitud, però també d’altres de gran duresa: climàtica, física i de patiment.

Però sempre agraïdes del nostre esforç.

LES BODEGUES

Poca intervenció i molta precisió

Sabem que vivim en un indret privilegiat per fer el que més ens agrada. Una terra dura i agresta que amaga tresors impressionants. Volem exprimir aquest lloc que tanta satisfacció ens dona, des de la DO Montsant a la DOQ Priorat. Volem vins que siguin un reflex de la terra, de la fruita, d´aquesta terra pobre, per això, al celler, no hi intervenim. Continuem cuidant el raïm com quan era a la vinya. La nostra primera actitud és l´acceptació del fruit que la terra ens dona. Després sabem que cada pas que fem comptarà.

Capçanes, és l´origen de tot. Al mig d´un territori màgic, tenim integrat el nostre celler del Montsant, envoltat de vinya i bancals de pedra seca, que ens parlen cada dia de l’antiguitat mil·lenària de la viticultura en aquesta zona. Dels patiments i satisfaccions de moltes generacions.

Gratallops, era el somni. El projecte dins d´un poble icònic del Priorat, en el que hi sumem les grans vinyes que tenim al municipi i el contacte directe amb la vida de veïnatge. Hem recuperat una casa, on s’hi feia vi fa més de 200 anys.